Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που δεν είναι άλλη από την 6 Μαρτίου, συνεργάστηκαν και σε ομαδικό πλαίσιο δημιούργησαν τη δική τους αφίσα, αποσκοπώντας να στείλουν ένα δυνατό, ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία.

Σε πρώτο στάδιο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να διατυπώσουν υποθέσεις στα σενάρια που τους δόθηκαν, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, και μέσα από την επεξεργασία του αντίστοιχου εποπτικού υλικού, έμαθαν να αναγνωρίζουν το ρόλο του θύτη και του θύματος. Μίλησαν, για τα συναισθήματά  τους, ενώ αναρωτήθηκαν πώς πρέπει να ενεργούν σε παρόμοιες καταστάσεις ακόμη και αν δεν εμπλέκονται άμεσα, αλλά βρίσκονται σε θέση μάρτυρα. Παράλληλα, δημιουργήσαμε μία λίστα απο βήματα που ενδείκνυται να ακολουθήσουν, χωρίς να θέτουν τον εαυτό τους ποτέ σε κίνδυνο, ενώ δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε και σε τεχνικές διαχείρισης θυμού.


Τέλος, διαπίστωσαν,  πως η γλώσσα μας έχει τόση δύναμη που ακόμη και αν δεν έχει κόκκαλα, ωστόσο μπορεί και τα τσακίζει ( όπως σοφά αναφέρει ο λαός μας...). Από δω και στο εξής θα φροντίζουμε να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε, γιατί άθελά μας, πληγώνουμε τους γύρω μας, καμιά φορά, ακόμη και αν δεν έχουμε πρόθεση να στεναχωρήσουμε.

Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, να μην κάνουμε, ό,τι δεν θέλουμε οι άλλοι να κάνουν σε εμάς!

Με ένα στόμα μια φωνή είπαμε, όλοι μαζί:
"ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ...ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου